Vrijwilligers

VAO trainigen starten weer in februari / maart 2019

Wij hebben al diverse aanmeldingen, maar wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers!

Om nog mee te kunnen doen met de training? Meld je gauw aan!!

Voor meer informatie of aanmeldingen: info@vaoweert.nl

              Vrijwilliger of coördinator worden?

VAO werkt uitsluitend met vrijwilligers, die intern worden getraind om onze cliënten zo goed mogelijk bij te staan. Na de gedegen basistraining volgen er thema-workshops en bijeenkomsten om zo ‘up to date’ mogelijk te blijven van alle regelgevingen en wetten.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om het team te versterken. Er worden geen specifieke opleidingseisen gesteld aan onze vrijwilligers. We verwachten wel dat onze (nieuwe) vrijwilligers

  • enig cijfermatig inzicht hebben
  • om kunnen gaan met laptop / printer / mail / excel /word
  • goed om kunnen gaan met mensen
  • zich goed kunnen inleven in anderen, maar wel afstand kunnen bewaren
  • mensen kunnen ondersteunen, zonder dat zij het roer overnemen. Voorop staat namelijk dat onze cliënten het in de toekomst weer zelf moeten gaan doen.
  • beschikken over goede kennis van de Nederlandse taal elke extra taal is een enorm voordeel, onze cliënten spreken diverse talen
  • 2-4 uur per week beschikbaar zijn voor ondersteuning van de cliënten voor vrijwilligers, een coördinator is ongeveer 6 tot 8 uur per week bezig met de vrijwillige werkzaamheden voor VAO
  • aanwezig zijn bij alle drie onze trainingsavonden (zonder training mogen onze vrijwilligers niet starten)
  • wonen in Weert of Nederweert.

Daarnaast wordt van elke vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en om de privacy van onze cliënten te waarborgen tekenen onze vrijwilligers uiteraard een contract met geheimhoudingsplicht.

Hiertegenover staat zeer dankbaar vrijwilligerswerk, vrijwilligersverzekering, opleidingen, workshops en een vergoeding voor gemaakte kosten. Het vrijwilligerswerk kan op werkdagen tijdens kantooruren gedaan worden, maar zeker ook in de avonduren en op zaterdag. Alles in overleg met de vrijwilliger en cliënt.

*****

Omdat onze cliënten vaak een andere taal spreken en uitleg in hun moedertaal het fijnste is, is VAO ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om te tolken tijdens de bezoeken van onze vrijwilligers. Wij zoeken mensen die kennis hebben van  de Franse, Arabische en Afrikaanse talen. Neem contact met ons op en wij informeren u graag verder. Wij nodigen in het bijzonder (voormalig) asielzoekers en statushouders uit om te bekijken of zij ons kunnen helpen.

*****

Neem voor meer informatie over werkwijze, opleiding, verzekering en vergoedingen contact op met de secretaris via info@vaoweert.nl .