Nieuwsoverzicht

VAO heeft een eigen facebook! Neem een kijkje en verspreid de link. Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer mensen we kunnen gaan helpen!!     

https://www.facebook.com/VAOWeert

 

 

 

VAO START OOK IN NEDERWEERT!!!!

Met enige trots kunnen wij melden dat op 2 oktober jl. de gemeenteraad van Nederweert ingestemd heeft met onze subsidie-aanvraag  voor Nederweert. Per 1 januari 2019 starten onze vrijwilligers ook in Nederweert om mensen te ondersteunen bij hun (financiële) administratie. Wilt u vrijwilliger / coördinator worden in Nederweert? Neem contact op: info@vaoweert.nl .

 

***********

 

Kantoor VAO officieel geopend!!

Wethouder Martijn van den Heuvel heeft woensdag 11 april jl. officieel het nieuwe kantoor van VAO op ludieke wijze geopend. De openingshandeling bestond uit het kapot slaan van een spaarvarken, zoals ook veel cliënten van VAO hun spaarvarken moeten aanspreken… .

Voorzitter van VAO, Ruud Hermans, vermeldde in zijn toespraak dat VAO bezig is haar diensten uit te breiden naar preventie en medewerking gaat verlenen aan het Aanvalsplan Armoede binnen de gemeente Weert. Verder bedankte hij in zijn toespraak alle mensen die zich ingezet hebben om het kantoor op zo’n korte termijn te kunnen open.

Kantoor VAO is nu tijdens openingstijden geopend voor een ieder die meer informatie wil voor ondersteuning bij hun (financiële) administratie door vrijwilligers. Buiten de openingstijden maken de 40 vrijwilligers  ( indien nodig  samen met cliënten) gebruik van het kantoor en de faciliteiten die deze hun biedt.

Graag verwelkomen wij u in ons nieuwe kantoor!

******

VAO ontvangt cheque van Samenfonds0495

VAO heeft op vrijdag 30 maart jl. een cheque in ontvangst mogen nemen van het Samenfonds0495 om een laptop voor de vrijwilligers aan te kunnen schaffen. Vrijwilligers kunnen dan in alle rust met cliënten in het nieuwe kantoor zaken uitzoeken en printen. Wij danken het Samenfonds0495 hartelijk voor hun bijdrage!

  

******

ZATERDAG 20 JANUARI 2018: VRIJWILLIGERSFEESTAVOND!!!

Deze avond is bedoeld voor al onze vrijwilligers en hun partners of een introducé(e).Natuurlijk hangt er een thema vast aan deze avond…  Meer informatie volgt per e-mail! Houd de datum alvast vrij!!

*****

Met een moderner vervoermiddel dan een paard,

hebben de assistenten van Sinterklaas de klus geklaard.

Alle vrijwilligers van VAO hebben een presentje gehad,

aan de deur, in de brievenbus, of op de deurmat.

Heb je het idee dat Sint je heeft overgeslagen,

schroom dan niet om even bij zijn assistente te klagen,

ze regelt dan natuurlijk subiet,

alsnog een kleinigheidje gebracht door Chocolade Piet.

*****

TRAININGEN 2017  AFGEROND!!

Alle trainingen voor al onze vrijwilligers zijn weer afgerond! 40 Vrijwilligers hebben zich door de diverse trainingen heen geslagen en gaan ‘geleerd’ op pad! Wij danken de vrijwilligers voor hun inzet, het meedenken en de gezellige avonden die wij gehad hebben.

 

*****

VAO IN 1WEERT

*****

Mantelzorgers kunnen ons nu ook vinden voor hulp bij diegene die zij verzorgen door een stukje over VAO in de uitgave van Punt Welzijn bedoeld voor mantelzorgers.

*****

Mei 2017

De gemeente Weert heeft een GeldKrant uitgebracht met allerlei tips, verhalen en wetenswaardigheden. VAO staat hier natuurlijk in! De Geldkrant wordt onder alle huishoudens in Weert verspreid en is af te halen op het gemeentehuis.

 

Mei 2017

De Weerter Minima Groep heeft een boekje uitgegeven voor mensen met een minimum inkomen met bespaartips en allerlei lokale initiatieven waar deze groep mensen terecht kan. Natuurlijk staat VAO ook hier in vermeld. De boekjes kunnen aangevraagd worden bij de secretaris, de coördinatoren en onze vrijwilligers worden binnenkort ook voorzien van een aantal boekjes om uit te delen aan onze cliënten.

*****

Februari 2017

VAO stond weer in een speciale uitgave van de gemeente Weert, Nederweert en Leudal:

*****

18-1-2017

VAO in 1Weert!

*****

EERSTE DONATIE ONTVANGEN!

20 januari 2017

Na de schenking van de kosten van Gorp Malherbe Notarissen hebben wij onze eerste donatie ontvangen, waarvoor wij de gever hartelijk danken. VAO bestaat geheel uit vrijwilligers en bekostigd de non-profit stichting van gemeentelijke subsidie en donaties. Wilt u meer informatie of doneren? Neem dan contact op met onze secretaris info@vaoweert.nl .

*****

INLOOPSPREEKUUR VAO

1-1-2017

Om de drempel voor onze (nieuwe) cliënten te verlagen en het voor andere Maatschappelijke Organisaties wat eenvoudiger te maken VAO persoonlijk te bereiken, is VAO per 11 januari 2017 gestart met een open ‘inloopspreekuur’ waar iedereen  de coördinatoren en de secretaris kunnen aanspreken op/over diverse zaken.

Hulpvragen over administratieve ondersteuning, vragen over vrijwilliger worden bij VAO, vragen van andere Maatschappelijke Organisaties, of van onze eigen vrijwilligers? Wij zijn er voor iedereen.

U kunt elke woensdag tussen 10.00 – 12.00 uur even binnenlopen in het stadhuis aan de Wilhelminasingel 101 in Weert. U vindt ons in de hal op de 1e verdieping.

Wijzigingen in de tijden van het inloopspreekuur worden kenbaar gemaakt op de website.

Buiten dit open inloopspreekuur, werken wij alleen op afspraak.

*****

OPRICHTING VAO

2-2016

Op 7 december 2016 is de stichting Vrijwillige Administratieve Ondersteuning Weert e.o. (VAO) opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers. De stukken zijn om 17.00 uur ondertekend bij van Gorp Malherbe Notarissen die de kosten van het opmaken van de stukken geschonken heeft. Wij danken hen hier heel hartelijk voor.